Elektronikus Információ Szolgáltatás (EISZ)

Könyvtárunk sikeresen vett részt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium SZT-IS-18 pályázatán.

A pályázat célja: a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára nélkülözhetetlen elektronikus információforrások elérési lehetőségének megteremtése, használatának oktatása. Az Oktatási Minisztérium központilag teszi hozzáférhetővé az állami és egyházi felsőoktatási intézmények számára az információs szolgáltatást. Így az eddigieknél lényegesen több információt, szélesebb felhasználói körnek lehet biztosítani.

Az EISZ fontos része a felsőoktatási fejlesztési programnak, mivel elősegíti a magyar felsőoktatási intézmények hallgatóinak, oktatóinak és kutatóinak, a naprakész információkhoz való gyors hozzáférését.

A 2001 őszén útjára indított program még nem ismert a hazai felsőoktatás minden színterén. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar Könyvtári Központjában működő Könyvtári Információs Központ (KIK) nemcsak az EISZ - hez való ingyenes hozzáférést biztosítja a főiskolai oktatásban résztvevők számára, hanem megad minden lehetőséget, hogy a szolgáltatás megismerését, használatát megkönnyítse az EISZ használatába bekapcsolódó hallgatók, kutatók, oktatók részére. Ennek érdekében bemutatókat, oktatásokat, tanfolyamokat szervez a 2003. márciusában megnyílt Könyvtári Információs Központban (KIK).

Oktatóink, kutatóink, hallgatóink használhatják az EISZ program gerincét alkotó adatbázisokat:

Web of Science
ScienceDirect
Arcanum
Akadémiai Kiadó
Elérhető a nyelvvizsga-teszteket feldolgozó Tesztre készen program is, angol és német nyelven.

(Programjainkról, nyitva tartásunkról folyamatos információt adunk honlapunkon)

A Könyvtári Információs Központ

JGYTFK Könyvtári Központ
6725 Szeged, Hattyas sor 10. 604. terem
Telefon: (62) 546-043
e-mail: katona@lib.jgytf.u-szeged.hu


Linkek:
EISZ honlap
EISZ Regisztráció